Продавець E-Plus інтернет магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
300 відгуків
promo_banner
Кошик
+380 (99) 445-80-71

Термометри харчових продуктів

ГалереяСписок

Для чого потрібен термометр?

Як легко здогадатися, термометр потрібен для вимірювання температури продукту в процесі приготування або для вимірювання температури в просторі (духівці або каструлі), в якому готують їжу. В обох випадках перед нами стоїть одна і та ж робота: забезпечити температуру, яка найкраще підходить для приготування їжі.

Часто термометри використовуються для приготування м’яса. Причина цього проста: при надто високих температурах м’ясо стає твердим або надто сухим (перевертається до « підошву »). Засмучувати навіть найкращий шматок м’яса, забувши його на кілька зайвих хвилин на сковороді або в грилі, дуже легко. Кожен, хто навчився смажити стейки, знає про це на власному досвіді. Те саме стосується приготування великих шматків м’яса в духовці: незважаючи на те, що багато сучасних парфумів дозволяють встановити певну температуру, не всі вони можуть стежити за температурою з достатнім рівнем точності. Що вже казати про старі газові моделі, які дозволяють регулювати лише висоту полум'я в режимі « великого/меншого».

Те саме можна сказати і про приготування риби, перегрівання якої вкрай небажане.

З овочами справа трохи простіша: оскільки температура приготування овочів значно вища, ніж у м’яса, то і « промахатися» з температурою буде набагато важче. Якщо ми варимо овочі в каструлі, то ситуація не вимагає особливого контролю температури: овочі варяться на 100 градусів до готовності, і єдине, чим ми ризикуємо, це отримати переварений продукт. У будь - якому разі це справа не кілька хвилин. Якщо ми відволікаємось на короткий час, то нічого страшного не станеться (на відміну від того ж стейка, де різниця в кілька градусів означає фундаментально іншу ступінь прожарки).

Просунуті кулінери використовують термометр для виконання більш специфічних завдань — контролю за випічками, акуратами молочних продуктів, приготування карамелі тощо.

Зрештою термометри широко використовуються для контролю температури рідкостей. Тут можна згадати аматорів специфічних сортів чаю (требуючої температури для заварювання), кавових гіках, що заварюють каву вручну в курурі або кемексі, і тих, хто розбирається в вині (що, як відомо, найкраще, « розривається» при певній температурі).

Зрештою, термометр може бути корисним для повсякденних завдань. Наприклад, для контролю за температурою дитячого харчування.

Кухонний термометр не просто корисний, а життєво необхідний гаджет, який може зробити неоціненну послугу всім, хто захоплюється кулінарією. З його допомогою можна спростити і проконтролювати приготування багатьох традиційних страв, а в деяких кулінарних ділянках без термометра і зовсім нікуди.

Випічка, приготування домашньої шинки або вареної ковбаси (так і взагалі робота з м’ясом), заварювання рідкісних сортів чаю або правильного приготування кави — все це вимагає точного контролю температури. Звичайно, професіонали в більшості випадків зможуть повторити бажані результати і без термометра, але якщо ви не відносите себе до професіоналів і хочете « прокачати» свої кулінові навички, то кулінковий термометр - це один з перших приладів, за якими слід відправитися в магазин.

Почати можна з недорогого електронного термометра-щупа, якого буде цілком достатньо для більшості кулінарних завдань. А після того, як накопичиться досвід використання, прийде і розуміння того, яким має бути термометр вашої мрії, щоб він найбільш точно відповідав поставленому перед ним завданню.

Які бувають термометри

Усі кухонні термометри можна розділити на декілька категорій залежно від того, як вони вимірюють температуру. Деякі прилади можуть вимірювати температуру лише навколо себе, інші — температуру всередині продукту, а ще інші — лише на поверхні.

Механічні термометри для парфумів

Найпростішим варіантом є звичайний механічний термометр для духовки, який вимірює температуру повітря, що оточує. Його достатньо поставити всередині духовки, після чого можна стежити за показаннями через скляну дверцю. Принцип роботи термометрів досить простий, вони рідко ламаються. А ось до точності вимірювання можуть виникати питання. Однак відхилення у двох градусах у випадку парфумів зазвичай не сильно впливають на результат.

Гарячі термометри

Ці термометри працюють за принципом, який добре відомий нам усім градусам, тобто показують температуру повітря чи рідини, куди вони занурюються. Точність таких пристроїв, як правило, виявляється досить високою (якщо вони були правильно відкалібровані на заводі), а ось наявний діапазон температур, в яких можна експлуатувати пристрій, може виявитися дуже невеликим.

 

  Термометри-щупи

Термометри-щупи, як зрозуміло з назви, оснащені спеціальним щупом у вигляді голки, який можна Воткнути, наприклад, в шматок м'яса, щоб дізнатися температуру всередині продукту. Такий термометр також можна використовувати для вимірювання температури рідин.

Незважаючи на те, що в продажу є велика кількість механічних термометрів-щупів, найбільш поширені електронні пристрої, які вираховують результати показань на цифрових дисплях.

Такий термометр добре впорається з вимірюванням температури стейка або шматка м’яса, однак слід пам’ятати, що його в більшості випадків не можна використовувати всередині парфумів: електроніка і пластиковий корпус не витримують високих температур.

Вирішенням цієї проблеми може стати купівля електронного термометра з виносним щупом. У них щуп під’єднується до пристрою за допомогою спеціального смаженого кабелю, який можна протягнути всередину духовки. Електронний блок при цьому залишиться зовні. Такий термометр буде добре працювати і в зв'язку з грилем, барбекю або коптильнею. Щоправда, бджолоїдка також має свої обмеження (зазвичай, близько +250 °C) і не може вимірювати занадто високу температуру.

Пам'ятайте, що термометр-щуп легко пошкодити (наприклад, випадково його уронив), тому слід поводитися з ним акуратно.

Інфрачервоні термометри

Нарешті, згадаємо безконтактні інфрачервоні термометри. Ці прилади вимірюють температуру дистанційно, визначаючи її за тепловим випромінюванням. За допомогою інфрачервоного термометра можна виміряти температуру будь - якої поверхні чи будь - якого продукту, не вдаючись до фізичного контакту. Це може сягати до кількох метрів (правдоподібно, з збільшенням дистанції зростає і похибка вимірювань).

Ціни цих термометрів будуть значно вищими, а сфера застосування дуже специфічна. Вони можуть легко заміряти температуру порожній посуд (наприклад, коли рецепт вимагає обжарювання на певній температурі). Також він знадобиться для приготування страв, які не можна проколювати термометром-щупом (наприклад, щоб не зіпсувати їх зовнішній вигляд).

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner