Продавець E-Plus інтернет магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
300 відгуків
promo_banner
Кошик
+380 (99) 445-80-71

Тосери, бутербродниці, вафельниці

ГалереяСписок

Тостер, сендвічниця, ростер – усі ці назви описують пристрої, що полегшать приготування щоденних сніданків. Після придбання такого девайсу можна заощадити багато часу, що є особливо актуальним для великих сімей. При виборі «помічника» потрібно визначитися, які функції будуть затребувані, оскільки тостер, ростер і сендвічниця надають господині різні можливості.

Відмінність тостера від ростера, бутербродниці та сендвічниці

Ці прилади мають різні функції.

Характеристики тостеру
Такий прилад, як тостер, застосовується для підсмажування скибочок хліба. На відміну від обсмажування на сковороді, при використанні даного приладу не потрібна олія. Крім того, після підрум'янювання пари шматочків хліба на сніданок не доведеться мити посуд.

Тостер влаштований за принципом електричної плити: камера цього приладу, що нагріває, працює завдяки спіралям, які виробляють інфрачервоне випромінювання. Завдяки цьому, плоскі скибочки хліба нагріваються та підсушуються.

Залежно від моделі тостери можуть одночасно готувати від 2 до 4 скибочок хліба. Більшість таких пристроїв мають функцію задавати різні температурні режими.

Також тостер може виконувати додаткові корисні дії. Це:

  • розморожування хліба;
  • одностороннє підсмажування скибочки;
  • підігрів булочок на ґратах, які встановлюють на верхній частині приладу;
  • засмажування готових бутербродів, що здійснюється за допомогою спеціальних металевих затискачів.

Тостери бувають ручними, напівавтоматичними та автоматичними.

Більш «просунутими» різновидами цього приладу є:

  • сендвіч-тостер. Це тип пристрою, який розрахований на одночасне приготування двох або чотирьох скибочок хліба. Такий тостер має кілька режимів прожарювання, тому можна приготувати максимально засмажені або тости зі слабкою скоринкою;
  • тостер з грилем. Такий пристрій має більші габарити, ніж стандартний. Воно підійде для випікання виробів із тіста. Прилад підсмажує хліб набагато швидше, ніж звичайний тостер.

Ростер
Ростер відрізняється від тостеру наявністю ширшого спектра функцій. Зовні цей прилад є піч компактних розмірів зі скляними дверцятами. Завдяки габаритам він може повноцінно замінити духовку в квартирі, де немає достатньо місця для встановлення духової шафи.

Міні-духовка оснащується одним або двома нагрівальними елементами, які розташовуються у верхній та нижній частині приладу.

Практично кожна модель ростера комплектується металевими гратами, одним або декількома листами, спеціальними стравами-підставками для запікання птиці.

Ростери, залежно від конкретної моделі, мають різну потужність. Цей показник варіюється від 650 до 900 Вт. Місткість приладів може бути різною – від 5 до 50 літрів.

Міні-духовки мають такі корисні функції:

  • розморожування продуктів. На відміну від тостера ростер здатний розморозити не тільки хліб: цей прилад легко справляється із замороженим м'ясом, рибою, овочами;
  • швидке розігрівання приготовлених страв. За допомогою ростера можна зберегти апетитну скоринку на готовій страві, а також довести їжу до необхідної температури. На відміну від мікрохвильової печі, міні-духовка рівномірно прогріває страви з різною щільністю;
  • приготування різних блюд, включаючи випічку. Завдяки режиму конвекції (тісто спочатку прогрівається і потім починає випікатися) можна не хвилюватися за те, що готове блюдо згорить або нерівномірно пропечеться.

Таким чином, у ростері можна приготувати не лише бутерброди, а й різні пироги, піцу, курку і навіть шашлик.

Бутербродниця (сендвічниця)
Бутербродниця – компактний пристрій для приготування закритих гарячих бутербродів. Крім того, пристрій може готувати оладки, шарування та вафлі. Для цього окремі моделі пристрою комплектуються додатковими змінними пластинами.

Сендвічниця складається з двох пластин, що нагріваються, між якими затискають бутерброд. Звичайний прилад одночасно готує від 2 до 4 сендвічів.

Бутербродниця також може замінити тостер: за допомогою її можна зарум'янювати плоскі шматочки хліба.

Тостер відрізняється від ростера та сендвічниці функціоналом. Серед названих приладів він має найменший спектр можливостей, але це не можна назвати недоліком: якщо в сім'ї є духова шафа, то він виконуватиме функції і ростера, і бутербродниці, тому вказані девайси будуть зайвими. Щодо компактного тостера, то він завжди допоможе приготувати гарячий сніданок за короткий час, при цьому не споживаючи багато електроенергії.

Переваги та недоліки кожного приладу


Усі перелічені вище прилади мають як переваги, і недоліки.

До плюсів тостера необхідно віднести наступне:

  • висока швидкість приготування засмажених шматочків хліба;
  • великий вибір моделей, що дозволяє придбати прилад відповідно до бюджету;
  • безпека в експлуатації, що забезпечується захистом нагрівальних елементів;
  • наявність додаткових функцій (підігрів булочок, розморожування хліба, випалювання малюнків на поверхні тосту);
  • компактність габаритів, що дозволяє без проблем розмістити тостер навіть на кухні з невеликою квадратурою.

До негативних сторін даного приладу користувачі відносять:

  • сезонність. Згідно з відгуками, тостер активно використовується здебільшого взимку та восени, а в теплу пору року стоїть без діла;
  • ризик опіку під час вилучення грінок. Це стосується ручних і напівавтоматичних моделей;
  • підгоряння грінок у ручному тостері. Багато власників таких моделей скаржаться, що потрібно довго пристосовуватися до них, доки не почнуть виходити грінки необхідного ступеня підсмажування.

Перевагами ростера є:

  • наявність кількох режимів роботи, що дозволяє розігрівати їжу, виконувати функції гриля; рівномірно пропікати вироби з тіста;
  • багатофункціональність;
  • компактніші розміри в порівнянні з духовкою.

До негативних сторін такого приладу відносять нагрівання корпусу під час роботи та пов'язаний із цим ризик опіку.

Щодо сендвічниці, то її перевагами є:

  • можливість швидко приготувати гарячі бутерброди, тим самим не витрачаючи багато часу на те, щоб нагодувати всю сім'ю сніданком;
  • наявність додаткових функций. За допомогою бутербродниці можна приготувати вафлі, рибні та м'ясні стейки, омлет та деякі інші страви;
  • наявність захисту від перегріву.

Мінуси бутербродниці можна знайти в окремих моделях приладу. Найчастіше користувачі скаржаться на:

  • крихкість матеріалу, з якого виконані недорогі прилади;
  • недостатню довжину шнура;
  • не спрацьовує механізм закривання стулок при надмірному наповненні бутерброду інгредієнтами.

Тостер, сендвічниця та ростер – кухонні прилади, користь яких кожен оцінює по-своєму. Хтось не може обійтися без сендвічниці, а хтось цілком обходиться тостером, тоді як багато людей мають дуже віддалене уявлення про всі перераховані прилади.

Що вибрати?

Бажаючи трохи спростити життя і зробити роботу по кухні менш клопіткою, господині запитують: тостер, ростер чи сендвічниця — що підійде краще? Вибираючи такий прилад, слід враховувати такі критерії:

  • потреби сім'ї. Насамперед, потрібно визначитися, яку саме мету має вирішувати прилад. Якщо в сім'ї обходяться тостами і не шанують багатокомпонентні бутерброди, то можна обмежитися тостером;
  • наявність іншої техніки. Якщо є духовка, то краще взяти тостер, оскільки вона виконує функції ростера та бутербродниці;
  • наявність вільного місця. Якщо на кухні мало місця, то оптимально вибрати тостер.

Вибираючи модель обраного девайса, краще заздалегідь підібрати її, виходячи з того, скільки бутербродів або тостів потрібно готувати за один раз.

Тостер, ростер та бутербродниця – пристрої, які мають схожий принцип дії, але розрізняються за функціями. Найбільш функціональним є ростер, але водночас він займає багато місця.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner